tiistaina, huhtikuuta 08, 2008

Pokerisäännöt sovellettuna naisten iskemiseen.

Keskiviikko kolumni

Että tällainen aihe tälläkertaa. Noh, täytyy koittaa saada kirjoitetuksi hieman kattavampi kolumni kuin edellisestä laihdutuskolumnista. Ihan aluksi laitan linkin jotta tekstin sisältö avautuisi paremmin lukijoille. Pokerin säännöt sekä pokerin yleiset termit. Ja sovellan tässä tekstissä texas hold em –pelin sääntöjä teerenpelin sääntöihin.

Pokerilla ja naisten iskemisellä on tarkemmin ajateltuna yllättävänkin paljon yhteistä. Henkilö, joka ei ole ikinä pelannut pokeria tai on ehkä pelannut muutaman kerran, pitää pokeria täysin tuuri pelinä. Samoin henkilö, joka ei ole ikinä yrittänyt saada naista, tai on ehkä joskus sattumalta saanut naista, pitää teerenpeliä täysin tuuripelinä.

Mutta kun asiaa katsotaan tilastojen valossa niin huomataan että eihän kumpikaan peleistä voi olla millään tuuripeli. Vai voiko mitenkään olla mahdollista että maailman arvostetuimman pokeriturnauksen 9-hengen finaalipöydässä notkuvat pelkällä tuurilla aina samat pelaajat (esim. Phil Hellmuth, Doyle Brunson) vaikka alussa pelaajia saattoi olla tuhansia? Voiko mitenkään olla mahdollista että samat miehet (Esim. Vesa Keskinen, Ilkka Kanerva) pokaavat tuurilla aina parhaimmat naiset vaikka näitä naisia vonkaa todella monet komeammatkin miehet?

Mutta toki kummassakin näistä peleistä tarvitaan aina myös tuuria. Et voi voittaa pokeripeliä jos saat aina huonoja kortteja tai vähintäänkin muilla on paremmat kortit. Etkä voi iskeä baarista naista jos baarissa ei ole naisia tai vähintään kaikilla baarissa olevilla naisilla on omat miehet mukana. Eli kun pokerissa saat hyvän käden, tarvitset siihen tuuria. Mutta saavuttaaksesi maksimaaliset voitot hyvällä kädellä, on sinulla oltava taitoa. Ja että baariin saapuu hyvännäköinen vapaa nainen, tarvitset siihen tuuria. Mutta saadaksesi naisen lähtemään juuri sinun matkaan, on sinulla oltava taitoa. Pokeripelissä voi kokenut pelaaja hävitä kurkoparilla aloittelijalle jonka vitospari muuttuu setiksi, eli kolmosiksi. Samoin voi naisen iskeä sattumalta joku säälittävä poikamies vaikka jonkun yhteisen harrastuksen avulla kun taas pelimies ei saa tätä iskettyä koska ei löydä yhteistä puheenaihetta.

Siirrytäänhän sitten itse pelien pelaamiseen. Pokerissa ei kannata pelata kuin hyviä aloituskäsiä, keskimäärin noin 10-15% kaikista jaetuista käsistä. Jos pelaat joka, niin häviät monia käsiä ja varmasti häviät enemmän kuin voitat. Kannattaa siis pelata vain käsiä joissa sinulla on hyvät todennäköisyydet voittaa potti. Samoin on asiat naisten iskemisessä. Ei sinun kannata yrittää iskeä jokaista vastaantulevaa naista, sillä varmasti saat pakit useammin kuin saat iskettyä naisen, eli kannattaa vaan yrittää iskeä naisia jotka uskot pystyväsi iskemään (ei päde kroonisilla poikamiehillä, sillä eihän sellaisia naisia olekaan jotka pystyisimme iskemään).

Pokerissa kun saat hyvän aloituskäden, on tärkeää että korotat sillä kunnolla ennen floppia ettei vastustajien, joilla on huonommat kortit, kannata maksaa ja lähteä mukaan. Näin tehdessäsi on todennäköisempää että voitat potin, eli tämä on toisinsanoen oman kätesi suojelua. Samoin on jälleen asiat naisten iskemisessä. Jos näet vaikka baarissa naisen, jonka iskemiseen luulet sinulla olevan pienet mahdollisuudet, on tärkeää että teet iskemisyrityksen selväksi kaikille ja että muut miehet luulisivat että nainen on sinusta kiinnostunut eivätkä ala itse vonkaamaan tätä. Eli ei siis riitä että isket 30 metrin päästä tälle silmää vaan sinun on mentävä vähintäänkin sanomaan sille että ”Moi, käytkö sä usein täällä?”

Kun peli jatkuu pidemmälle on sinun muutettava välillä hieman pelistrategiaasi etteivät vastustajasi osaisi liian selvästi lukea peliäsi. Pokerissa tämä meinaa sitä, että sinun kannattaa joskus korottaa huonoillakin aloituskäsillä että vastustajat luulet että sinulla on todella hyvä käsi, ja jos sinulla on esimerkiksi kädessäsi 7 ja 4, pöytään tulee 7,7,2,3,4 niin eihän kukaan voisi arvata että sinulla on täyskäsi, kun aina korottaessasi sinulla on ollut vähintään QQ. Tällaisessa tilanteessa voittaisit todella ison potin. Naisten iskemisessä sinun kannattaa kokeilla myös joskus sellaisten naisten iskemistä, joiden et usko ikinä olevan sinusta kiinnostuneita. Kun menet juttelemaan tällaiselle naiselle, muut miehet luulevat että saat pakit hyvinkin nopeasti ja luulevat että saavat myöhemmin pokattua tämän naisen itselleen. Mutta voi hyvinkin olla että sinulla ja tällä naisella synkkaakin yllättävän hyvin ja saat pokattua tämän naisen itsellesi, ja kaikki pelimiehet jäävät katsomaan ihmeissään kun jäävätkin ilman naista.

Se, mikä toimii kummassakin pelissä aina, on se että kun olet täysin varma voitostasi ja haluat maksimaalisen voiton, niin sanot vain kaksi sanaa: ”All In!”

Pahoittelen kolumnin liiallista pituutta, mutta itseasiassa tekstiä olisi tullut vielä paljon enemmänkin kun ainakin bluffaaminen ja tilttaaminen jäi pois tästä tekstistä. Mutta ensiviikolla taitaakin olla Wille taas vuorossa ja annankin hänelle aiheeksi ”Onko hevimies naistenmies?”.

Ps. Jos joku haluaa lukea lisää naisten ja pokerin yhtäläisyyksistä niin kannattaa lukea tämä

11 kommenttia:

Wille kirjoitti...

Mutta voiko naisteniskemisessäkin toimia se että kun ei haluakaan pelata niin heittää vaan "all in" ja voittaakin sillä?

Matti kirjoitti...

Voi noissa olla jotain yhteneväisyyksiä. Amatööri tulee ja pelaa ihan ihmeellisesti niin "ammattilaiset" jäävät ihmettelemään miten se nyt noin teköö ja voi pian viedäkin potin.

Ja vielä jatkokysymyksenä, onkos tuo pokerin peluun opettelu auttanut teerenpelissä?

Anonyymi kirjoitti...

En vaan mitenkään voi olla tarttumatta kirjoituksen kohtaan

"Voiko mitenkään olla mahdollista että -- Vesa Keskinen, Ilkka Kanerva pokaavat tuurilla aina parhaimmat naiset -- ?"

Ai parhaimmat naiset? Esim. sellaiset kuin tanssijatar Tukiainen?

Terve.

Anonyymi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

ac/dc ei taida pärjätä, kovin hyvin pokerissakaan. Jos soveltaa pokerin sääntöjä naisiin, niin en ihmettele ettei miniä ehdokkaita ole kotona käyty näyttämäs. Jos taas nais sääntöjä toteuttaa pokeriin, häviää rahansa. (samoin käy kyllä naistenkin kanssa.)Pokerista en löydä muita yhtäläisyyksiä naisiin, kuin all
in. HOLA

AC/DC kirjoitti...

Se Kanerva oli otettu tähän kolumniin ihan puhtaasti vitsi (sitä on kyllä koko kolumni muutenkin). Eihän kukaan oikeasti voi pitää sitä tukiaista hyvännäköisenä.

Ja myönnetään myös, etten pärjää kyllä kummassakaan noista lajeista.

AC/DC kirjoitti...

Ja korjaus edelliseen: *puhtaasti vitsinä

manninen kirjoitti...

Kylläpä sitä nyt ollaan niin pelimiestä...

Heinä kirjoitti...

Hah, ehkä karuin kirjotus ikinä! XD Pokerin vertailua naisten iskemiseen ei hyvää päivää..

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoituksesi on "kopio" Pokeri.comin sivuilta, missä Antti Mäkelä kolumnissaan on vertaillut pokerin ja naisen iskemisen yhtäläisyyksiä...Kylläkin paremmin sanamuodoin...

http://www.pokeri.com/kolumnistit/antti-makela/naisen-iskemista-pokerin-pelaajan-silmin-a1372.html

Anonyymi kirjoitti...

WWW.ISKENAINEN.COM