keskiviikkona, huhtikuuta 16, 2008

Hevimies, Pelimies

Keskiviikko kolumni

Onko hevimies sama kuin pelimies? Mikä on pelimiehisyyttä? Mikä on hevimiehisyyttä? Sitä olisi tarkoitus nyt pohdiskella.

Lähdetään liikkeelle ulkonäöstä. Pelimies tuhlaa paljon rahaa ulkonäköön. Ostaa muotivaatteita. Pitää huolta ulkonäöstään kaiken maailman rasvoilla ja hajusteilla. Hoitaa hiuksiaan. Käy ehkä kampaajalla.
Hevimieskin tuhlaa paljon rahaa ulkonäköön. Ostaa bändivaatteita. Nahkatakkeja, niittejä, ketjuja. Pitää huolta ulkonäöstään sen verran että näyttää uskottavalta hevarilta. Hoitaa pitkiä hiuksiaan. Mummot pelkäävät hevimiestä kun sellaisen kadulla näkevät.

Hevimiehet liikkuvat yleensä pieninä ryhminä. Pelimiehet liikkuvat ehkä enemmän yksin tai ainakin pelimiehet pitävät siitä huolen että vaikka ryhmässä olisikin niin ei uppoaisi massaan.
Hevimiehet ovat yleensä ottaen vilkkaita ja reippaita ihmisiä jotka tosin uppoutuvat niin syvästi omaan maailmaan että siihen on vaikea päästä sisälle. Ainakin naisten. Pelimiehet taas ovat seurallisia ja helposti lähestyttäviä. Ainakin naisten. Jos pelimies haluaa niin.

Pelimiehelle ei kelpaa kuka tahansa nainen vaan ainoastaan paras. Ulkonäöllisesti. Hevimiehelle ei myöskään kelpaa kuka tahansa nainen mutta siinä ulkonäköä tärkeämpää on se mistä musiikista nainen tykkää. Eihän siitä tule mitään jos nainen kuuntelee jotain Anna Abreuta tai Lauri Tähkää. Joskus sekin voi olla liikaa jos hevimies kuuntelee Metallicaa ja nainen kehuisi Megadethia. Hevimies on tarkka kun on kyse musiikkimausta.

Kun pelimies käy naisen kanssa romanttisella illallisella Amarillossa niin hevimies vie naisensa keikan jälkeen grillille. Kun pelimies lausuu runoja kynttilän valossa kalliissa yksiössään niin hevimies soittaa Yngwie Malmsteenin sooloja likaisella treenikämpällä.

Voiko hevimies sitten olla pelimies? Minusta ei. Hevimies ei käy baareissa sen takia että iskisi seuraavaksi yöksi naisen lämmittämään leveää jenkkisänkyä kanssaan. Hevimies käy baareissa musiikin takia. Tai sitten kaveriporukassa väittelemässä musiikista. Naiset eivät yksinkertaisesti kuulu hevimiesten maailmaan. Ellei kyseessä ole hevinainen. Mutta silloinkin nainen on kuin kaveri jonka kanssa käydään keikoilla ja väitellään musiikista.

Ei tässä nyt päästy puusta pitemmälle. Mistä minä tietäisin onko hevimies pelimies ja voiko pelimies olla hevimies. En ole pelimies. En ole hevimies. Olen poikamies.

7 kommenttia:

manninen kirjoitti...

Jätkä on kumpaakin!

Anonyymi kirjoitti...

Aika paljon sinulla on kuitenkin naiskontakteja, noin krooniseksi poikamieheksi siis...

Wille kirjoitti...

Perustele väitteesi Herra tai Rouva X!

Anonyymi kirjoitti...

Tai Neiti X.

Wille kirjoitti...

Mitäs neiti-ihmiset täällä käy meitä pelottelemassa?

Anonyymi kirjoitti...

Wille! Kävin pyörähtämässä sinun blogillasi, eihän siellä ole kuin naisia kommentoimassa sinun kirjoituksia, niin ja Manninen.
Mutta kaikki ne naiset jotka pyörii blogillasi, lukevat sitä vielä aktiivisesti.

Sitä minä meinasin...

Wille kirjoitti...

Ei se ole mikhään. Eiköhän ne sieltä katoa kun tarpeeksi Mikko Alataloa hehkutan.