keskiviikkona, helmikuuta 27, 2008

Kuinka salata pahatkin säpinät?

Keskiviikko kolumni

Jokainen kerhossa varmaan osaa salata säpinät ilman neuvojakin. Sitä nimittäin on joskus ollut havaittavissa. Pohdinkin syitä säpinöiden salaamiseen. Miksi rehellinen poikamies salaisi säpinöitään? Miksei asioista puhuta niin kuin ne on?

Aluksi kun kerhon perustimme niin se oli jopa kehuttava asia jos oli jotain säpinää. Silloin muut katsoivat kateellisina jos joku pääsi edes puhumaan naisen kanssa. Se oli silloin niin uutta ja ihmeellistä. Se oli sitä surutonta nuoruusaikaa.

Jäsenet kuitenkin vanhenivat ja väistämättä joutuivat samalla myös enemmän tekemisiin sen kauniimman sukupuolen kanssa. Sitten pian huomattiin ettei kerhossa pysyminen olekaan välttämättä ikuista. Jäseniä tippui ja samalla alkoi pahimmat uhoamiset ja kilpailut siitä kuka on kovin poikamies. Kenellä on vähiten säpinää? Vuoden poikamies kilpailu koveni ja jäsenet alkoivat vähättelemään omia ja liioittelemaan muiden säpinöitä. Syntyi uusi ilmiö. Säpinöiden salaaminen.

Nyt kerho onkin muuttunut enemmän poikamiehisyyden kilpailukentäksi. Muutosta tarvittaisiin. Ei kerhon ideana ole syytellä sen jäseniä vaan tukea niitä elämään tällä tiellä jonka jokainen jäsen on tietoisesti (tai tiedostamatta) valinnut. Onko valta ja maine noussut hyvän kerhohengen edelle? Jos jollakin kerhon jäsenellä menee heikosti niin eikös se olisi kaikkien parhaaksi että kerho tukisi toimellaan niin että jäsen saataisiin pysymään aidan oikealla puolella (kerhossa) eikä siirtyisi sinne vihreämmille niityille (parisuhteeseen). Nythän kerho suorastaan ajaa jäseniä ulos kaikella syyttelyllään ja omien etujen ajamisella.

Otan tähän vielä esimerkin joka toivottavasti herättää ajatuksia. Kerhon jäsen A menee baariin paikkakunnalla T ja tapaa siellä kauniin ja viehättävän naisen M. Muutaman oluen siivittämänä A sitten uskaltautuu M:n juttusille. Juttelu sujuu hyvin ja kerho unohtuu. A pyytää numeroa ja sopii seuraavalle päivälle treffit M:n kanssa. Tämähän oli siis vakavaa säpinöintiä. A salaa kaiken ja menee treffeille ja ne päättyy hyvin. M:n viekin treffipaikaksi sovitun elokuvateatterin kalju lipunmyyjä. A salasi kaiken kerholta ja säästyy näin kerhon ivalta ja voi unohtaa koko jutun keskittyen taas enemmän poikamiehisyyteen. Jos A olisi kertonut jo baari-illan jälkeen kerholle treffeistä niin kerho olisi muistuttanut jäsentä loputtomiin tästä hairahduksesta ja A:n asema kerhossa olisi todella huono vaikka se kalju lipunmyyjä pelastikin A:n mahdolliselta ukkomiehisyydeltä . Tämän esimerkin avulla varmaan ymmärrätte miksi säpinöitä salaillaan. Se on oman itsensä suojelua. Kerhon tulisikin ottaa tämä huomioon. Ei pitäisi heti tyrmätä pienistä säpinöistä. Eihän säpinöinti ole suotavaa mutta jokainen kerhon jäsen kyllä tietää että joskus niitä vahinkoja sattuu. Mekin olemme vain ihmisiä!


Tässä tämänkertainen ja ensi viikolla Matti. Aihe vapaa. Saa ehdottaa.

Huomautus: Esimerkissä käyttämäni kirjaimet ovat sattumanvaraisesti valittuja. A olisi yhtä hyvin voinut olla vaikka C tai miksei jopa kaksikirjaiminen DC. Tarkoituksenani ei myöskään ollut halventavasti nimetä esimerkin naista M:ksi.

3 kommenttia:

manninen kirjoitti...

Niin se roomakin tuhoutui vallanhaluun...

Anonyymi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
manninen kirjoitti...

Asiasta pähkinään, milloin pidetään kokous? Ja tai pilkkikisat?