sunnuntaina, tammikuuta 13, 2008

Puhutaanpas nyt oikeilla nimillä

Koska viime runotorstain kommenteissa tuli puhetta akuutista ja kroonisesta poikamiehisyydestä niin lienee paikallaan selventää asiaa hieman.

Krooninenhan tarkoittaa pitkäaikaista, pitkällistä, jatkuvaa. Näin ollen krooninen poikamies on sellainen poikamies joka on ollut jo pitkään poikamiehenä ja jonka poikamiehisyys on jatkuvaa. Sitähän toki emme pysty ennalta määrittämään kuinka jatkuvaa se on.

Akuutti tarkoittaa äkillistä, lyhytkestoista. Eli kun mies palaa äkillisesti takaisin poikamies elämään hänestä tulee akuutti poikamies. Mutta sitähän emme tiedä jääkö se lyhytkestoiseksi vai loppuelämän kestäväksi poikamiehisyydeksi. Akuutti poikamies nimitys tuleekin muuttaa ajan kuluessa krooniseksi poikamieheksi. Tätä varten kerhossa onkin olemassa koeaika (jolla minäkin akuuttina poikamiehenä tällä hetkellä olen) jotta varmistetaan että kaikki kerhon jäsenet todella ovat kroonisia.

Minun elämänkaareni on siis mennyt näiden määritelmien mukaan kroonisesta poikamiehestä akuutiksi ukkomieheksi (jota luulin krooniseksi ukkomiehisyydeksi) ja sieltä sitten palasin akuutiksi poikamieheksi ja nyt olen matkalla kohti kroonista poikamiehisyyttä.

Tällaista tällä kertaa.

Ei kommentteja: