tiistaina, marraskuuta 18, 2008

Miten on syksy mennyt?

Tässä marraskuun puolessa välissä on syytä katsastaa miten poikamiehisesti on kerholla mennyt tämä syksy. Sehän on helppo selvittää miten poikamiehisesti jäsenet ovat eläneet elämäänsä. Nimittäin jos ei ole säpinää niin on aikaa käydä jorisemassa blogilla mutta jos on säpinää niin silloin ei ole aikaa eikä poikamiehinen ylpeyskään anna kirjoittaa tänne. Tästä voimme tehdä matemaattisen kaavan.

Kaava menee näin.

(k - N/PM) / N/PM * 100 % = KPM %

Jossa k=kirjoitusten määrä
N = kaikkien kirjoitusten yhteismäärä
PM=poikamiesten määrä
KPM=poikamiehisyyden määrä

Lopputuloksesksi saadaan kaikille vertailuluku, jonka avulla sitten pystytään laittamaan poikamiehet poikamiehisyydeen perusteella paremmuusjärjestykseen niin, että mitä isompi luku niin sitä parempi.

Kun nyt otamma tämän tieteellisesti pätevän kaavan avuksi niin voimme selvittää miten poikamiehistä elämää kerhomme jäsenet ovat eläneet. Kirjoitusten määräksi otamme syyskuussa ja sen jälkeen kirjoitetut jutu.

Matti 6 kirjoitusta
? 4 kirjoitusta
Wille 3 kirjoitusta
Manninen 0 kirjoitusta
AC/DC 0 kirjoitusta
Pikvi 0 kirjoitusta

N/PM = 13/6 = 2,16

Täten saadaan jäsenille seuraavanlaiset luvut
Matti --> (6 - 2,16) / 2,16 * 100 % = 177,8 %
? --> (4 - 2,16) / 2,16 * 100 % = 85,2 %
Wille ---> (3 - 2,16) / 2,16 * 100 % = 38,9 %
Manninen, AC/DC ja Pikvi ---> -100 %

Ja tuloksiahan luetaan niin, että prosentti luku kertoo sen kuin monta prosenttia enempi/vähempi on poikamiehinen verrattuna keskimääräiseen kerhon jäseneen. Esim. jäsen ? tulos 85,2 % kertoo, että hänellä 85,2 %:a poikamiehisyyttä ollut enemmän tänä syksynä verrattuna tilastollisesti keskiarvoiseen jäseneen. Eli kaikki luvut mitkä ovat yli yhden tarkoittavat, että on kerhon jäsenistössä paremmalla puolella, 0 tarkoittaa sitä, että poikamiehisyyttä keskimääräisen arvon verran ja -merkkinen luku tarkoittaa että poikamiehisyyttä on vähempi kuin keski-arvoisella jäsenellä.

Mutta se mikä näissä tuloksissa huolettaa on se, että näyttää siltä, että tänä syksynä AC/DC:llä, Mannisella ja Pikvillä on mennyt todella huonosti. He kaikki ovat melkeen jo ukkomiehiä, pitäisiköhän tässä laittaa puheenjohtaja vaihtoon?

Pitäisi jossain vaiheessa tehdä tälläinen laskelman koko vuodesta.

3 kommenttia:

AC/DC kirjoitti...

Nyt alkaa selviämään tämä salaliitto näin pystikisan loppumetreillä. Eli minut laitettiin lokakuun alusta jäähylle aiheetta etten pääse kirjoittamaan blogille. Ja kas kummaa heti perään tuleekin tämmöinen tilasto!! Likaista peliä!

Matti kirjoitti...

Kuten näet niin tämä tieteellinen laskelma pitää paikkaansa. Kaava sanoo, että olet huono poikamies ja se, että olet jäähyllä todistaa siitä.
Kaava sanoo, että olen paras poikamies ja se, että olen ainoa alkuperäisjäsen joka ei ole ollut kerhon ulkopuolella, todistaa siitä. Jotan turha muita syytellä jos vika on itsessä Tampereen gigolo.

manninen kirjoitti...

Ei ole hyvä kaava tämä! Tuon perusteella Wille olisi meitä kolmea parempi vaikkei ole edes kerhossa! Eikä näyttäis olevan tulossakaan, et ei sen puoleen.