keskiviikkona, lokakuuta 24, 2007

Tampereen yöelämä poikamiehen silmin

Keskiviikko kolumni

Kaupungin yöelämä, oli sitten kyseessä mikä tahansa kaupunki, on aina haaste poikamiehelle. Kun koittaa perjantai rankan työviikon jälkeen, haluavat monet viettää illan vähän rennommin. Lähteä vähän tapailemaan kavereita, tai muuten vaan lähteä aikaa tappamaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Oli sitten tilanne mikä tahansa, niin yleensä kaikki haluavat kokoontua sinne missä kaikki muutkin ovat, eli kaupunkiin ja yleensä johonkin baariin. Ja jos asuu pikkukaupungissa niin monesti tahtoo lähteä johonkin isoon kaupunkiin jossa on reilusti enemmän ihmisiä liikenteessä.

Tämän olen kyllä itse huomannut Tampereella. Viikonloppuisin on jokapaikkaan niin pitkät jonot etten ainakaan itse juurikaan jaksa alkaa jonottamaan. Kaikki tahtovat juuri sinne missä on paljon ihmisiä. Ja aina kun on paljon ihmisiä, on myös paljon erilaisia ihmisiä. On ihmisiä jotkat ovat vaan tulleet istumaan kavereiden kanssa iltaa, on ihmisiä jotka ovat tulleet bailaamaan ja tanssimaan, on ihmisiä jotka ovat tulleet vain halvan viinan perässä, on ihmisiä jotka ovat tulleet tutustumaan uusiin ihmisiin, ja on myös ihmisiä joiden ainoa tarkoitus on saada vastakkaisen sukupuolen edusta yöksi viereensä. Ei tietenkään aina voi suoraan sanoa että on joku tarkoitus miksi on tullut iltaa viettämään, mutta monesti ihmisistä huomaa mitä hän on tullut baarista hakemaan. Ja tietenkin monet jotka ovat tulleet vain viettämään kavereidensa kanssa aikaa, myös tanssivat baareissa sekä saattavat valita baarin halvimpien drinkkejen takia. Ja monet ihmiset tutustuvat baareissa toisiinsa vaikka ei olisi baariin lähtenyt etsimään juttuseuraa.

Mutta miten luokitellaan kroonisen poikamiehen illanviettotarkoitus? Luonnollisesti mielessään toivoo ennen baariin menoa että illalla olisi jonkinlaista säpinää. Mutta miten kroonisella poikamiehellä voi olla säpinää baarissa jos esimerkiksi istuu jossain nurkassa yksin tai muitten poikamiesten kanssa. Krooninen poikamies katselee vaan illan meininkiä jostain taka-alalta, eikä osaa/uskalla ottaa minkäänlaista kontaktia naisiin. Korkeintaan voi olla jonkinlaista katsekontaktia. Ja katsellessaan toivoo että joku naispuoleinen henkilö tulisi istumaan viereen ja ehkä jopa juttelemaan jotain.

Mutta miten joku nainen haluaisi tulla istumaan siihen? Naiset saattavat kiinnostua miehistä jotka osaavat tanssia hyvin. Naiset saattavat myös kiinnostua miehistä jotka tulevat juttelemaan muuten vaan niitä näitä. Naiset saattavat myös kiinnostua miehistä jotka ovat tulleet vain halvan viinan perässä ja örveltävät aivan tuhannen päissään, sillä niin juliet joneskin laulaa että "Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin". Naiset myös kiinnostuvat "pelimiehistä" joiden ainoa tarkoitus on pokata nainen ainostaan seuravaksi yöksi.

Mutta kuka kiinnostuu kroonisesta poikamiehestä. Miksi kukaan nainen haluaisi tutusta nurkissa hiljaa istuviin miehiin? Eihän yksikään nainen lähde baariin tutustuakseen nurkissa hiljaa istuviin miehiin, jotka näyttää siltä ettei heillä olisi pienintäkään aikomusta ottaa minkäänlaista kontaktia naisiin.

Toki paikan koko vaikuttaa. Eli Tampereen yöelämässä on naisia aivan toisellalailla kuin jossain 10000 asukkaan pikkukaupungissa. Ja kun ihmisiä on enemmän, on aina suurempi mahdollisuus tutusta naisiin. Jos baarissa on yhtäaikaa 1000 ihmistä, kuten täällä Tampereella joskus on, niin voi hyvinkin olla että joku nainen tulee kysymään nurkassa istuvalta mieslaumalta miksi he istuvat hiljaa nurkassa.

Mutta voin kyllä sanoa, että oli paikka miten iso tahansa niin aina kyllä tietyt ihmiset erottuvat porukasta. Jos joku on kunnon pelimies, niin hän on pelimies pienessä kulmakuppilassa kuin suomen kovimmassa yökerhossakin. Samallalailla krooninen poikamies on krooninen poikamies paikasta riippumatta. Tampere on siis suurempi uhka poikamiehelle kuin joku pikkukylä, mutta loppujen lopuksi silti melko pieni uhka. Eli koolla on kyllä väliä, muttei ratkaisevasti!

-Huh huh, kylläpä tulikin tekstiä mutta tästä alkaa meidän keskiviikko kolumnit. Seuraavaksi kirjoittajaksi valitesen Matin, ja hänelle aiheeksi: "Naispuoleinen kaveri, lasketaanko säpinäksi?"

8 kommenttia:

Wille kirjoitti...

Naispuoleisen kaveri?

AC/DC kirjoitti...

Puusilmä! Osaatko lukea, siinä lukee että naispuoleinen kaveri!

manninen kirjoitti...

Oli kumpi vaan niin tänäänhän tää homma testataan

manninen kirjoitti...

Hyvinpä tuli testattua...

Emeritus kirjoitti...

Hieno avaus kolumneille!

Wille kirjoitti...

Millähän biisillä Pave Maijanen aloittaa keikkansa? Levottomilla jaloilla?

manninen kirjoitti...

Taitaa olla Natsipaskan He he hevimies

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin kirjotettu artikkeli, paljon sanoja muttei sanota mitään.