keskiviikkona, huhtikuuta 23, 2008

Miksi olen kerhon paras poikamies?

Tässä sitten päätettiin, että on jälleen minun vuoroni kirjoittaa kolumnia. Ei se mitään kyllähän tämä minulle käy ja aiheenkin sain vetää hatusta.

Tässä olen jonkin aikaa mietiskellyt syitä siihen miksi olen niin hyvä poikamies, kuin olen. Syitä on varmaan moniakin mutta muutamaan tärkeän seikan olen löytänyt. Ensinnäkin en ole varmaankaan sellaista tyyppiä, johon naiset ensimmäisenä ihastuisivat ja koittaisivat tehdä kaikkensa sen etään että saisivat minut. Mutta tämä ei ole mielestäni pääsyitä. Vaikka miten nykyään toitetellaan tasa-arvosta ja muusta vastaavasta. Niin on se silti nykypäivänä niin, että miehen on oltava se osapuoli joka tekee aloitteet. Veikkaisin, että nyt olemme asian ytimessä. Eli ongelmani on siinä, etten osaa tehdä mitään aloitteita. En ole mikään puheliain ihminen varsinkaan ryhmässä tai vieraampien ihmisten tai varsinkaan vieraampien naisten kanssa. Ei minulla ole pokkaa mennä jossain vaan jutustelemaan jollekin tyttöselle niitä näitä. Sitten jos joskus tulee tilanne, että olen jutustellut jonkun kanssa niitä näitä niin myöhemmin, jos näen tämän ihmisen niin olen huono enää menemään jutustelemaan uudestaan. Miten sitä voi kehenkään tutustua jollei uskalla jutella.

Sitten, jos niin käy, että tutustun paremmin johonkin tyttöseen, jopa niin paljon, että voisin sanoa häntä ystäväkseni. Niin se juttu jää sille tasolle, koska olen huono puhumaan tunteistani, enkä saisi tällaisessa tilanteessa aikaiseksi kysyttyä olisikohan tässä jutussa jopa ilmassa, jotain vakavampaa. Varmaankin tällaisessa tilanteessa pitäisi olla 110 prosenttisesti varma siitä, että vastaus olisi kyllä ennenkuin uskaltaisi toimia.

Ja lopuksi. Sitä pohtii, että olisiko sitä enempi säpinää, jos olisi sosiaalisempi ja rohkeammin puhelisi naisten kanssa mutta toisaalta ei tuollainen pelimiesmäinen käytös olisi minulle yhtään luontevaa. Mielestäni on tärkeää, että on oma itsensä eikä esitä mitään vai onko?

ps. Seuraavan kolumnin voisi kirjoittaa Pikvi aiheesta "Vaikuttaako auton omistaminen säpinöiden määrään"

6 kommenttia:

manninen kirjoitti...

Kylläpä sitä nyt ollaan niin poikamiestä, jätkällä selvästi hirveet säpinät...

Thundercat kirjoitti...

kyllä asia on ihan näin. Sanoisin että 80% poikamiehistä on poikamiehiä juuri sen takia että ollaan huonoja tekemään aloitetta tai ei osata puhua tytöille. Suuri kysymys onkin että mikä siihen sitten auttaisi? Netin tai lehtien treffihaut, puhumisen harjoitteleminen, känni, napakymppi, ei mikään? en tiedä.. mutta erittäin harvinaista on että nainen tulee tekemään aloitteen ja vielä harvinaisempaa se on silloin jos ei käy missään sellaisissa paikoissa, enkä tarkoita välttämättä baareja. Se kun on oikeastaan aika huono paikka iskeä naisia, ainakin jos haluaa muuta kuin yhden illan jutun. Mutta onhan noissa välillä jotain sinkkuiltoja jne. mistä ei itellä ole kokemusta mutta ainakin nimen perusteella säpinän mahdollisuuksia pitäisi silloin löytyä. Sitten on esimerkiksi Kurikassa 6. ja 7.6 järjestettä Haku päällä tapahtuma sekä tangomarkkinoillakin taisi olla joku sinkkujen teltta ja muut saman tyyppiset. joka tapauksessa mielestäni ainoa ratkaisu on tehdä paljon aloitteita taikka sitten laittaa vaikkapa jonnekin treffipalstoille ilmotuksia tai vaikkapa ilmottautuu maajussille morsian ohjelmaan :) tai sitten mennä juttelemaan jollekin netin gallerioissa tai chateissa (onhan nekin aloitteita, mutta helpompaa se netissä on). Mutta jos pokkaa on niin voihan sitä vaikka keskellä kaupunkia taikka baaria tms. mennä vain juttelemaan jollekin, se on kuitenkin erittäin vaikeaa monelle. Hyvä olisi myös aloittaa siitä että yrittäisi hyväksyä itsensä sellaisena kuin on, tai jopa hieman kehua itseänsä jollain tavalla (kaikki nyt tietysti nauraa että ei tuu onnistumaan, mutta kyllä sitä jotain positiivistakin itsestänsä keksii). Tärkeää on kuitenkin että ei esitä ketään vaan on oma itsensä (paitsi alkuun kannattaa jättää ne pieruvitsit vähemmälle, jos ei ole varma että nainen tykkää pieruvitseistä). Joku itselle sopiva hyvä tapa aloitteen tekemiseen joka tapauksessa olisi hyvä keksiä, varsinkin jos tunnistaa itsensä sellaiseksi joka ei massasta niin hyvin erotu että naiset haluaisivat tulla itse juttelemaan.
Mielestäni kohtalo tulee peliin vasta kun on osoittanut että itsekin on valmis tekemään jotain eikä heitä kaikkea kiireisen herra Kohtalon käsiin. Itse voin ainakin ihan pokalla että jos olisin sinkku ja uskaltaisin mennä juttelemaan naisille vaikkapa baarissa niin kyllä minä niitä saisin sieltä vaikka joka viikonloppu (enkä ole nyt itserakas, olen mielestäni pikemminkin yleensä aika vaatimaton.. liiankin vaatimaton) Onneksi kuitenkin olen jo yhden löytänyt ja se riittää. Dr. Thundercat has spoken

Wille kirjoitti...

Olla oma itsensä eli kehua avoimesti Mikko Alataloa ja Kaija Koota?

Thundercat kirjoitti...

no minkäs sille mahtaa jos Alatalosta ja Kaija Koosta tykkää :) sit on väärä nainen jos se sut sen takia hylkää

Wille kirjoitti...

Onneksi maailma on täynnä naisia jotka rakastaa Alataloa ja Kaija Koota. Eiku...

sr kirjoitti...

Suomi24.fi ja sieltä treffit. Siellä on ilmainen ja varsin kattava katalogi oman paikkakunnan vapaista ja seuraa hakevista naaraista.

Itse vietin kolmisen vuotta poikamiehenä hypäten sängystä toiseen helppojen hoitojen perässä, mutta suhteet eivät koskaan kestäneen kahta viikkoa pidempään. Päätin että johan on perkele, tähän on saatava muutos.

Tuolta treffipalvelusta löytyi tämänhetkinen nätti ja fiksu nainen, jonka kanssa olen nyt vajaa pari kuukautta seurustellut. Toki häntä sai vajaan vuoden etsiä ja kävin sitä kautta ensin aika monilla treffeillä, ennen kuin löytyi ja tärppäsi.

Pointti on, että minä olen kohtuu huono ihminen tutustumaan uusiin tuttavuuksiin. Armottomassa kännissä voi toki baarista jonkun harakan raahata kotiin, mutta kuka sitä haluaa susikrapulaan herätä?

Voin ihan vilpittömästi suositella tuota mestaa. Jos ei muuta, niin ainakin sitä kautta pääsee helposti harjoittelemaan treffeilläoloa ja saapa vielä tutustua etukäteen vastapuoleen. Eikä siinä ennen kaikkea häviä yhtään mitään, jos sinne profiilin ajatuksella vääntää ja vähän kokeilee kepillä jäätä.